Топла вода с лимон, моля!

0
614

Изпихте ли си топлата вода с лимон тази сутрин?

Знаете ли, че въпреки че лимона е кисел, това обикновено свързваме с киселинност , той алкализира средата в организма. А алкалната среда е здравословна среда, докато киселинната среда е предпоставка за болести. Чаша топла вода с лимон сутрин на гладно обира токсините, освободени през нощта .

Нощем тялото е в режим на очистване, всички клетки и органи се детоксикират, докато ние спим. В голяма помощ на организма е топлата вода ( не гореща, а малко над-телесна температура ) с резен лимон. Пием я на малки глътки, спокойно и леко. така че всяка фибра да поеме очистващите молекули.

вода с лимон

Лимоните и всички кисели плодове се разграждат в стомаха и създават алкална реакция, тъй като органичните киселини, влизащи в състава на пресните плодове, се дисоциират не като киселини, а като основи, отделяйки хидроксилната ОН-група с отрицателен заряд, т.е. група – носител на електрон. Затова всички сурови кисели плодове алкализират организма. Що се отнася до лимона, той може да дава алкална реакция за сметка на витамините-антиоксиданти, които се съдържат в него.

Наздраве! 

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!