Загадката ВЕГАН мляко (универсална рецепта в СНИМКИ)

5
13516

В много веган рецепти се среща една съставка, която звучи много екзотично – мляко, но всъщност е по- бързо и лесно за приготвяне, отколкото да отскочите до магазина за краве мляко, да не споменаваме здравословните предимства: 

almond-milk-final

ВАЖНО: Винаги накисвайте предварително ядките в хладка вода.

11125269_357451604458024_1459924682231481547_n

Когато ядките се накисват ензимните инхибитори сенеутрализират и фитиновата киселина се премахва. Ядката се „събужда“, започва процеса на покълване и тя става жива.Знаете ли, че:
Когато ядките се накисват ензимните инхибитори се неутрализират и фитиновата киселина се премахва. Ядката се „събужда“, започва процеса на покълване и тя става жива. Стимулира се произвеждането на полезни ензими, увеличава се количеството на витамини, особено на В групата, разбива се глутена и ядките се усвояват много по-лесно, протеинът става по-лесен за абсорбиране, предотвратява се загубата на минерали, неутрализират се токсините и се предотвратяват различни заболявания.

Ядките и семената се киснат в хладка вода за определени часове, които изброявам по-долу. След като ядките се накиснат, трябва да се изплакнат хубаво, а водата, в която са киснали да се изхвърли. Обикновено тя потъмнява, защото в нея са се отделили вредните елементи.

Така накиснати и измити, ядките и семената могат да се съхраняват в хладилник, обикновено до 24 часа. *

* За накисването – ИЗТОЧНИК https://www.facebook.com/izgrevou

5 COMMENTS

  1. И как само с накисване успяхте да премахнете всички вредни елементи, а всичко полезно да остане в ядката?! Вие й разказахте играта на тая химия, че и на цялата наука като цяло.

    • За накисването сме упоменали източника, информацията е от него :)

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!