Оризовата вода – еликсир за коса и кожа!

0
1350

Някога задавали ли сте си въпроса, защо косите и кожата на китайките и японките са толкова впечатляващи? Ето и отговора: ОРИЗОВА ВОДА!

В „Книгата на Гинес“ под заглавието „Селото в най-дългокосите жени“ е записано Хуангло ( Huangluo – The World’s First Long-Hair Village ) . Жените от това селце са рекордьорки по здравина и дължина на косата, която те смятат за най-ценното си притежание и ценят високо. Косите им не се продстригват от раждането, не побеляват, а за „цъфнали краища те не са и чували. Но как успяват в условията си на живот, без съвременна козметика, да поддържат прекрасните си гриви?

Huangluo21

Отговора се крие в стара тяхна рецепта за бърз растеж и копринена гладкост на косата, а ето я и нея:

Жените от Хуангло, от векове:

1. Измиват със студена вода шепа ориз.

2. Накисват измития ориз във вода и оставят в покрит и тъмен съд да престои за ден на стайна температура. Точно преди да ферментира (сгъсти) течността се …

3. Вари – изсипва в съд и загрява до момента, в който кипне, след което се оставя да изстине и

4. Добавят етерични масла от чаено дърво и/или лавандува (това не е задължително и има само ароматни свойства)

5. Използват оризовата вода за измиване на косите си – тоест това е ШАМПОАН :)

6. Каквото остане от „шампоана“ използват и като ЛОСИОН ЗА ЛИЦЕ!

7. На мека кърпа (памучен тампон) се капва обилно количество оризова вода и се почиства лицето, шията и деколтето, сутрин и вечер.

Как да направим оризова вода (стъпка по стъпка)
Как да направим оризова вода (стъпка по стъпка) СНИМКА: https://naturehelps.me/hair-care/fermented-rice-water-remedies-great-hair

Такива алтернативи на съвременната козметика са жизнено необходими, ако желаете да запазите здравето си, защото след храната, най-силната интоксикация на организма идва именно от КОЗМЕТИКАТА :

Everyday-Toxins

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!