Кошмарът – Високи обувки !

0
447

Златните правила на ТОКОВЕТЕ

Всички сме преживявали контузиите на високите токове: изтръпналите пръсти, набити пети, изкълчени глезени. Е, стига толкова! След обстойно изследване на богат набор от интернет материали, сега ще обединим наученото в няколко златни правила: 

1. ПРАВИЛНИЯТ РАЗМЕР – много е важно да изберем точният номер обувка. Да не е прекалено тясна и да притиска пръстите, но и да не е прекалено голяма за да се изхлузва отзад. Ширината също е от значение, защото тесните стъпала лесно се „плъзват“ напред дори при перфектен размер. За тези случаи препоръчваме каишка на свода или глезена, за по-голяма стабилност.

2. ТОЧНАТА ВИСОЧИНА – има един много лесен трик, с който ще установим максималната височина на тока, който тялото ни може да понесе: обуйте желаните обувки, съберете краката, изправете гърба и се опитайте да се надигнете на пръсти, като избутате тежестта напред към пръстите на краката. трябва без усилие да успеете да се повдигнете на поне 2 см, като изхлузите пета от обувката. Така се разбира максималната височина, която крака ви може да понесе. Ако не успеете, изберете по-нисък ток.

3. СТОЙКАТА говори – изправете се, преместете максимално рамене назад, като изпъчите гърдите, сега стегнете долната част на корема, за да осигурите стабилност на торса. Това не е просто“пъчене“, а е необходимо, за да се центрира правилно тежестта на тялото по цялото стъпало, не само на петата или възглавничките на стъпалото.

4. Правилото ПЕТА – ПРЪСТИ – винаги стъпвайте първо на тока, после преместете тежестта към пръстите.

5. МАЛКО КРАЧКИ – когато сме на висок ток, ходим с 2 пъти по-къси крачки. Това означава, че трябва да вървим по-бавно и с премерени малки крачки, за да не изглеждаме като състезатели по спортно ходене.

6. КРАК ПРЕД КРАК – това е много важно, старайте се да поставяте краката точно един пред друг, даже леко кръстосани, когато вървите. това улеснява правилното движение на ханша, за да има смисъл цялото това мъчение :) и да имаме красива и стройна походка

7. ПРАКТИКА – обувайте платформите или „моливите“ вкъщи по всяко време, но най-добре тренировките да се провеждат върху килима, все пак тренираме „походка на модел“, а не търпението на съседите. Е, винаги може да използвате и помощта на „бягаща пътека“

how-to-walk on high heels

Ето и едно полезно видео : https://www.youtube.com/watch?v=5QkT4F4bb6U

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!