Добра майка е само щастливата жена!

0
426

Какво прави жената щастлива? Това е много просто:

Силно чувство на безпокойство, непрестанно съмнение във всичко и във себе си, механично изпълняване на ежедневни дейности, хленчене, хронична умора, отчуждение от приятели, турски сериали !!! Истински ужас може да е една неудовлетворена жена, нали !

Забелязали ли сте как понякога гледате децата си, в момент на някаква дейност която ви е много позната, но те се държат супер неадекватно, е сега върнете лентата назад, за да откриете неведомите пътища на битовата карма ( термина е личен :)

Какво правихте вие днес, свършихте ли нещо полезно, нещо което ви накара да дишате дълбоко и спокойно, нещо за което ако трябва да разкажете ще е просто: “ Днес беше един хубав ден!“ ?

Ако отговора е НЕ, само стойте и гледайте как децата ще ви „изкарат извън кожата ви“, истерията ще ви залее и пак се връщаме към стартовата точка – неудовлетворението и принизяването на собственото ви аз.

За да имате и малък шанс да сте обичан истински родител, който не само се грижи “ изконно право на собственото ви потомство“ , но разбира ( гледате ги в очите с чувството – не се притеснявай и мен ме „хващат лудите“ понякога ) и играе с децата си, първо поправете себе си!

Това не означава карта за фитнес & СПА, екстеншъни или да прочетеш “ 50 нюанса сиво“, а намери себе си: като успешен човек на първо място и като уважаван разумен възрастен човек, за собственото си семейство. Какво обаче е това, е … за всеки е различно. Добрата майка пече бисквитки, прави мекици и не дава сладолед (освен на силен припек), но щастливата жена се смее, поздравява продавачката в магазина, работи усилено, не зависи от никого и нищо, защото много майки подсъзнателно не могат да дадат позитивен отговор на един много важен за личното си удовлетворение въпрос: “ мога ли САМА да се погрижа за децата си, без съпруга ми, майка ми или детегледачката“ или с НЕ на въпроса “ Страх ли ме е от собствените ми деца, да не викнат, да ме изложат, да се разплачат или да се напишкат дори?“

Ако погледнем живота на майката от тези две гледни точни, то щастливата жена, е тя може всичко. Не задължително перфектно, но го може :)

И разбира се, щастливата жена е желаната жена, затова може би картата за фитнеса не е чак толкова лоша идея :) 

Край на I ЧАСТ, очаквайте продължение … 

happy-woman

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!