Домашно приготвен ОМЕКОТИТЕЛ & АРОМАТИЗАТОР за пране

0
2473

В наши дни живота далеч от химикали и консерванти е много труден, но за да предпазим семейството и децата си от токсичните влияния на съвременният свят, първо трябва да погледнем в дома си. И да ограничим всичко което е в близост до кожата ни ( третия бъбрек) и да го заменим с естествена алтернатива. Ето една рецепта в снимки за безопасен и естествен омекотител за дрехи:

domashen-omekotitel-recepta

Съставки:

4-5 ч.ч. морска сол 1-2 чаени лъжички етерично масло * – Лавндулата е доказана, като аромат. Други опции , които харесваме : мента , лимон , или лимонена трева .

Приготвяне:

Изсипете солта в голямо стъклено шише( уверете се, че е достатъчно голямо, за да се смесят добре солта и етеричното масло) ако Ви е по-лесно използвайте голям съд за смесването, после го присипете в шишето . Добавете етеричното масло , след което енергично бъркайте солта и етерично масло с лъжица или разклащане. Уверете се, че всичко е добре размесено и затворете плътно шишето. Оставете го на тъмно място за 24 часа, за да може етеричното масло да се слее добре със солта.

Начин на употреба:

Добавете около 100-150 гр или 1/2 ч.ч. в контейнера за прах за пране, ПРИ ИЗПЛАКВАНЕТО.

Толкова е лесно, нали :) 

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!