4 зеленчука, които можете лесно да отглеждате у дома!

0
389

Като доказателство, че съществуват кухненски чудеса, тук са четири зеленчуци, които израстват отново за една седмица само с вода и слънчева светлина.

Чудесата в кухнята не приключват с готвенето: Дори и след като сте ги използвали  лука, моркови, листата на копър или марулата могат да издържат дълго време. Много дълго време. Ако ги възстановите с помощта на вода и слънце :)

regrow-vegies-main

Маруля

Оставете дръжката на марулята. Поставете я обърната надолу, в чаша или купа, която ще позволи на салатата да се опре, без падане, ще държи достатъчно вода, за да покрие долната половина на марулята, и ще позволи на слънчевата светлина да достигне марулята. Напълнете с вода, докато долната половина на марулята е потопена. Поставете контейнера до слънчев прозорец. Трябва да видите растеж от следващия ден.  И целината може да бъде запазена по подобен начин.

Лук
Отрежете зелената част на лук,като отдолу оставите главите непокътнати. Поставете мъничета във висока чаша за пиене така, че лука да се облегне, без да падане. Уверете се, че контейнерът позволява на слънчевата светлина да огрява корените на лук. Напълнете с малко вода и поставете на слънчево място. Трябва да видите интересен растеж след няколко дни. Един блогър твърди, че така повторя използването на лука в продължение на две години. Празът ще расте точно толкова лесно, колкото и лук, когато се третират по същия начин.

Копър
Копърът има силен вкус, че не се нуждаете от повече от няколко изрезките на листата му, затова повторното му отглеждане е много полезно.  Поставете луковицата в чаша или купа, която може да побере достатъчно вода, за да покрие долната половина на луковицата, докато все още позволява на светлината да го огрява. Напълнете с вода. След една седмица на слънчево място, зелени филизи ще поникнат от върха.

Моркови – листа
Можете да отрежете върховете на моркови и да ги отглеждате повторно, за салати, песто или като подправка. Просто отреже върховете на морковите. Поставете в плитък съд, добавете вода и сложете на слънчево място. След една седмица, трябва да видите някои силни зелени листа от морков. И наистина, всички членове на семейството му: като ряпа (цвекло, ряпа, пащърнак) могат да разлистят листата си по този начин, а не само моркови.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!