10 начина да АЛКАЛИЗИРАШ организма си СЕГА!

0
890

Няколко съвета за постигане на бърза алкалност на организма:

1. ЗЕЛЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ:
Изглежда, че ТЕ са здравословно решение за почти всичко , и рН не е изключение . Алкални са и помагат да се компенсират допълнителните нива на киселина .

2. КОКОСОВА ВОДА
Кокосова вода захранвана с минерали , и алкализира тялото . ( Също върши чудесна работа и за махмурлук , просто казвам . )

4. КЪЛНОВЕ
Киселинността затруднява храносмилателните ензими , за да се справи тялото ви има нужда от тях , кълновете са богата храна, която подпомага процеса на храносмилането.

5. ЛИМОНИ

Това звучи противоречиво , тъй като лимоните на вкус са кисели, но те всъщност имат алкализиращи свойства. Добавете ги към хладка вода сутрин, на гладно, за да се балансира вашето рН . Може да консумирате филтрирана или изворна вода с резен лимон през целия ден.

 

6. МОРСКИ ЗЕЛЕНЧУЦИ (водорасли)

Нори (морска трева), дулсе (водорасли) и уакаме (водорасли) са естествени прочистващи агенти и изключително алкални . Ако имате обаче някакви проблеми с щитовидната жлеза , не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, те са силно наситени с йод и това може да се намеси във функцията на щитовидната жлеза .

 

7. ДЪЛБОКО ДИШАНЕ

Това е още един съвет , който виждате почти навсякъде в помощ на редица заболявания ! Алкализиращият момент е да се въведе повече кислород в тялото , чрез дълбокото и съзнателно дишане направите точно това.

 

8. НАМАЛЕТЕ СТРЕСА

Звучи по-лесно, отколкото да се направи , нали? Обърнете внимание на себе си, очистете се от битовите мисли и проблеми, припомнете си, че на никого не му „пука“ колко е разхвърлян апартамента Ви, например! Медитирайте ( очистете съзнанието си от всякакви мисли, без да се концентрирате в една!)

9. ЯЖТЕ АВОКАДО
Това е чудна храна, наситена с фибри и омега -3 мастни киселини , тя е също и една от най- алкализиращите храни . ( Няколко рецепти с авокадо ТУК )


10. ДЕН БЕЗ МЕСО
Почивайте си от месото , за да позволите на тялото си да се алкализира. Процесът на обработка на месото причинява киселинни остатъци. Това важи и за яйца, млечни продукти , зърнени храни и риба.


ТАБЛИЦА НА ХРАНИТЕ, според АЛКАЛНОСТ и КИСЕЛИННОСТ:
alkaline food chart

VMF ЛАКАЛИЗИРАЩ КОМПЛЕКС
VMF ЛАКАЛИЗИРАЩ КОМПЛЕКС
 

LEAVE A REPLY

Please enter your name here
Please enter your comment!